Hugo Bugo

…fňukací místečko jednoho blázna

Pro

25

Vánoce…

Napsal HugoBugo

Ano, rozhodl jsem se až skoro k takovému blogerskému klišé – psát o Vánocích, v době Vánoc. Abych ale pravdu řekl, mé rozhodnutí není až tak zcela rozumné a správné –  nevím totiž, co bych o nich mohl napsat. Je to pravda. Všichni všechno víte, všichni všechno znáte. Nerad bych se opičil a hloupě předváděl vyjmenováváním toho, co jsem dostal, jak jsem s tím spokojen, NE. Tímhle směrem můj web nesměřuji.

A tak nevím. Když se na to zpětně podívám, každým rokem jsou ty Vánoce méně Vánocemi. Můj otec zakusil jeden Štědrý večer v prostorách vojenského, cvičného tábora. Říkal mi, že si tehdy uvědomil, jak všední a obyčejný ten 24. prosinec je. Nijak se neliší ode dne předchozího, ani následujícího, ani žádného jiného. A s přibývajícími školními nároky si to začínám uvědomovat také. 22. prosinec = písemnice… Však ale vy to znáte. Člověk myslí na školu, místo aby myslel na Vánoce, na nakupování dárků, pečení cukroví, zdobení stromku, kuchání kapra EhmToCtačí…

Celkem komentářů: 4

Taky tak nějak ztrácím ten pocit z Vánoc. Asi to bude věkem. Už si ani neumím užít ty dárky, které dostanu, protože předtím mám stresy z toho, co koupím ostatním, jestli se to bude líbit a jestli na to budu mít dost peněz..

Já si Vánoce stále užívám a jsem za ně ráda, pravda, od školy si moc neodpočinu a s dárkama nestresuju – proč taky? Ale upřímně mě štve, jak je to komerční. Vánoce pro mě začínají 24. a ne už v listopadu nebo kdy…:)

S každým přibývajícím rokem pro mne Vánoce ztrácí své kouzlo.Stres ze školy,z nákupu dárků…Přála bych si být zase malou holčičkou,každému pod stromeček nadělit obrázek s vysoce uměleckou hodnotou,nad kterým by se všichni rozplývali ještě na Silvestra,užívat si své dárky,o nic se nestarat…Jenže ono to nejde.Bohužel.A tak se jen můžu utápět v moři vzpomínek,žalu a komerce.

Loni jsem si říkal, že atmosféra Vánoc byla nějaká slabá. Letos se ptám: „Co je to to kouzlo Vánoc?“ Člověk si je nejspíš může užít jen pokud je někde v okolí nějaké dítě, nejlíp takové, které ještě věří na Ježíška… Ono pak svou radostí a očekáváním nakazí i všechny ostatní. Nebo alespoň já to tak vidím.

Okomentovat

*