Hugo Bugo

…fňukací místečko jednoho blázna

Led

16

FCB

Napsal HugoBugo

Když se v dnešní době někde objeví tato zkratka (a to i mezi ostraváky), málokomu se vybaví Football Club Ostrava. Facebook nás pohltil a je to věta, kterou rozhodně neslyšíte poprvé ode mě. Za chvíli budeme ve virtuálním objetí u počítačových obrazovek skandovat: „Ef, cé. Ef, cé, bé. Ef, cé Facebook, olé!“ a budeme se mít dobře. Ale já se ptám, je to dobře? Už nesčetněkrát jsem si pohrával s myšlenkou, že na tenhle zlomyslný výmysl Marka Zuckerberga hodím bobek. Kolikrát už mi prolétla hlavou myšlenka, že si smažu vlastní účet. Problém vidím v tom, jak je tato myšlenka vrtkavá a nezastavitelná. Jen mi tou hlavou doslova proletí a letí, letí, letí, aniž by se zastavila. Není jednoduché nenávratně vymazat polovinu kontaktů, na které už nemám žádné jiné spojení. A o to jde. Fb nás má v hrsti, doslova. Nejde o to kolik času tam, kdo stráví, nejde o to, co tam dělá, jde o to, jaké informace s Facebookem sdílí a o to, že je nesdílí s nikým jiným. Náš život závisí na tom, co tam děláme a co všechno tam máme uloženo. Jsme závislí, jako dítě je závislé na svých rodičích…

Úžasný výmysl, úžasné zjednodušení mezilidské komunikace, úžasné, úžasné, úžasný… FACEBOOK.

Český Facebook Song

Celkem komentářů: 2

Jak jsem si přečetla nadpis tohoto článku, tak jsem čekala něco o Baníku:D A to přitom nejsem ani trochu fotbalová fanynka :)
S facebookem je to těžké. Myslím, že jsem mu ještě úplně nepropadla, doufám, avšak na druhou stranu mnoho novinek o určitých lidech se nedovídám díky tomu, že by mi to sami řekli, ale právě díky facebooku.
Nedávno jsem viděla zajímavé video.. http://www.youtube.com/watch?v=awEbflWB1UI A takových věcí je spousta, o facebooku se píše pořád – o tom, jaký má negativní vliv – a přitom mám pocit, že to s lidmi nějak nehýbe. Neznám snad nikoho, kdo by se rozhodl zrušit facebook. Hodně lidí dlouho vzdorovalo, i já, jenže to prostě není lehké. Uvidíme, jak se to s facebookem vyvine:)

Ano, já si také myslela, že u „FCB“ bude něco o Baníku.
Já jsem FB nikdy neměla a nevidím důvod ho mít. A to hlavně z toho důvodu, že nepotřebuju další čas trávit na internetu, protože už tak ho tam trávím dost. Těžko říct, jak to bude…

Okomentovat

*